Pass the CompTIA Server+ certification exam using Lead4Pass SK0-005 dumps

comptia server+ sk0-005 exam

The newly updated Lead4Pass SK0-005 dumps contain 179 exam questions and answers, each question has been verified by experts to be true and effective, and it is the best solution to pass the CompTIA Server+ certification exam.

Lead4Pass SK0-005 dumps https://www.lead4pass.com/sk0-005.html, suitable for global English test candidates to study, guaranteed to successfully pass the CompTIA Server+ certification exam on the first attempt.

latest sk0-005 exam questions and answers

Read some of the Lead4Pass SK0-005 dumps exam questions and answers online

Number of exam questionsExam nameExam codeLast updated
15CompTIA Server+ Certification Examsk0-005sk0-005 dumps
Question 1:

A technician needs to provide a VM with high availability. Which of the following actions should the technician take to complete this task as efficiently as possible?

A. Take a snapshot of the original VM

B. Clone the original VM

C. Convert the original VM to use dynamic disks

D. Perform a P2V of the original VM

Correct Answer: A

Reference: https://forsenergy.com/en-us/virtual_help/html/1325909c-5878-4674-a152-3fd3d4e8e3c6.htm

Question 2:

A remote physical server is unable to communicate to the network through the available NICs, which were misconfigured. However, the server administrator is still able to configure the server remotely. Which of the following connection types is the server administrator using to access the server?

A. Out-of-band management

B. Crash cart access

C. Virtual administrator console

D. Local KVM setup

E. RDP connection

Correct Answer: A

Question 3:

A security analyst suspects a remote server is running vulnerable network applications. The analyst does not have administrative credentials for the server. Which of the following would MOST likely help the analyst determine if the applications are running?

A. User account control

B. Anti-malware

C. A sniffer

D. A port scanner

Correct Answer: A

Reference: https://www.sciencedirect.com/topics/computer-science/administrative-credential

Question 4:

A server administrator is gathering a full data center inventory of all the server hardware to submit to the IT manager for next year\’s budget for a technology refresh project. Which of the following life-cycle management stages is this?

A. Procurement

B. Usage

C. Disposal

D. End-of-life

Correct Answer: D

Question 5:

A technician needs to set up a server backup method for some systems. The company\’s management team wants to have quick restores but minimize the amount of backup media required. Which of the following are the BEST backup methods to use to support the management\’s priorities? (Choose two.)

A. Differential

B. Synthetic full

C. Archive

D. Full

E. Incremental

F. Open file

Correct Answer: AB

Question 6:

Which of the following server types would benefit MOST from the use of a load balancer?

A. DNS server

B. File server

C. DHCP server

D. Web server

Correct Answer: D

Reference: https://www.dnsstuff.com/what-is-server-load-balancing

Question 7:

A systems administrator is performing maintenance on 12 Windows servers that are in different racks at a large data center. Which of the following would allow the administrator to perform maintenance on all 12 servers without having to physically be at each server? (Choose two.)

A. Remote desktop

B. IP KVM

C. A console connection

D. A virtual administration console

E. Remote drive access

F. A crash cart

Correct Answer: AB

Reference:

https://www.blackbox.be/en-be/page/27559/Resources/Technical-Resources/Black-Box-Explains/kvm/ Benefits-of-using-KVM-over-IP

Question 8:

A server technician is installing a Windows server OS on a physical server. The specifications for the installation call for a 4TB data volume. To ensure the partition is available to the OS, the technician must verify the:

A. hardware is UEFI compliant

B. volume is formatted as GPT

C. volume is formatted as MBR

D. volume is spanned across multiple physical disk drives

Correct Answer: A

Question 9:

An administrator needs to perform bare-metal maintenance on a server in a remote data center. Which of the following should the administrator use to access the server\’s console?

A. IP KVM

B. VNC

C. A crash cart

D. RDP

E. SSH

Correct Answer: D

Reference: https://phoenixnap.com/blog/what-is-bare-metal-server

Question 10:

A server administrator needs to create a new folder on a file server that only specific users can access. Which of the following BEST describes how the server administrator can accomplish this task?

A. Create a group that includes all users and assign it to an ACL.

B. Assign individual permissions on the folder to each user.

C. Create a group that includes all users and assign the proper permissions.

D. Assign ownership to the folder for each user.

Correct Answer: C

Question 11:

A server technician is configuring the IP address on a newly installed server. The documented configuration specifies using an IP address of 10.20.10.15 and a default gateway of 10.20.10.254. Which of the following subnet masks would be appropriate for this setup?

A. 255.255.255.0

B. 255.255.255.128

C. 255.255.255.240

D. 255.255.255.254

Correct Answer: D

Reference:

https://www.calculator.net/ip-subnet-calculator.html?cclass=anyandcsubnet=30andcip=10.20.10.15andctype=ipv4andprintit=0andx=57andy=17

Question 12:

Which of the following must a server administrator do to ensure data on the SAN is not compromised if it is leaked?

A. Encrypt the data that is leaving the SAN

B. Encrypt the data at rest

C. Encrypt the host servers

D. Encrypt all the network traffic

Correct Answer: B

Question 13:

An administrator is sizing the CPU requirements of a new application. The application requires 12 guests VMs to run concurrently on the host. If each guest requires 500MHz of CPU and the server has two sockets, which of the following CPUs will ensure there are sufficient host CPU resources for this application?

A. 1.6GHz CPU

B. 2.0GHz CPU

C. 2.5GHz CPU

D. 3.2GHz CPU

Correct Answer: D

Question 14:

A systems administrator is preparing to install two servers in a single rack. The administrator is concerned that having both servers in one rack will increase the chance of power issues due to the increased load. Which of the following should the administrator implement FIRST to address the issue?

A. Separate circuits

B. An uninterruptible power supply

C. Increased PDU capacity

D. Redundant power supplies

Correct Answer: C

Question 15:

One of the servers in the data center shuts down multiple times a day. The technician has to physically go to the server and boot it up by pressing the power button. Which of the following is MOST likely causing the problem? (Choose two.)

A. Overheating

B. Processor failure

C. I/O failure

D. Power supply failure

E. Incorrect boot sequence

Correct Answer: AD


Get the latest and complete Lead4Pass SK0-005 dumps: https://www.lead4pass.com/sk0-005.html (179 Q&A), to help you successfully pass the CompTIA Server+ certification exam.

BTW, we also provide more CompTIA SK0-005 exam PDF online download: https://www.buklsainsa.org/comptia-exam-certification-tips/